Поширана круша с джинджифолов сос
Време за приготвяне
50"
Брой порции
2
Трудност
3/5
Продукти
- 1 с.л. овесени ядки;
- 1 с.л ленено семе;
- 1 с.л слънчогледови семена;
- 2 с.л сусам;
- 2 твърди круши;
- 1 часа сайдер,
- 1 с.л кленов сироп;
- 1 с.л орехи,
- 5 см джинджифил;
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 175 градуса, след което карамелизирайте за около 10 минути. Заврете сайдера с джинджифила. Обелете крушите и ги разрежете на две. Отсранете семена им и ги прибавете към сайдера и джинджифила с отрязаната страна надолу за 15 минути, след което ги обърнете от другата страна за още толкова. Извадете от тенджерата и ги поставете с купичка. Вземете друга купа и там разтворете 1 с.л. нишесте. Добавете го към сместа с джинджифила и сайдера. Бъркайте от 3 до 5 минути, докато се образува гъст сос. Сервирайте със сметана, карамелизираните семена и джинджифиловия сос.
Последни рецепти
Рататуй - вкусно като на село
Печено хрупкаво свинско
Ябълков щрудел
Лехон кавали (хрупкаво свинско)
Яйчен пунш