Яйчен пунш
Време за приготвяне
80"
Брой порции
6
Трудност
2
Продукти
- белтъци
- захар
- 3 жълтъка
- ром
- карамфил
- бърбън
- смляно индийско орехче
- екстракт от ванилия
- сметана
- прясно мляко
- пълномаслена сметана
Начин на приготвяне
Разбивате белтците заедно със захарта в купа. В друга купа изсипвате жълтъците и добавяте захар, след това бъркате. Към тях слагате ром, карамфил, бърбън, смляно индийско орехче, екстракт от ванилия. Добавяте прясно мляко и пълномаслена сметана. Разбърквате и добавяте белтиците към получената смес. С мискер разбивате сместа и я оставяте за един час в хладилника. В чашки изсипвате охладената смес и декорирате по ваш избор.
Последни рецепти
Рататуй - вкусно като на село
Печено хрупкаво свинско
Ябълков щрудел
Лехон кавали (хрупкаво свинско)
Топящи се бананови бисквити с фъстъчено масло