Яйчен пунш

Яйчен пунш
Време за приготвяне
80"
Брой порции
6
Трудност
2

Продукти

  • белтъци
  • захар
  • 3 жълтъка
  • ром
  • карамфил
  • бърбън
  • смляно индийско орехче
  • екстракт от ванилия
  • сметана
  • прясно мляко
  • пълномаслена сметана

Начин на приготвяне

Разбивате белтците заедно със захарта в купа. В друга купа изсипвате жълтъците и добавяте захар, след това бъркате. Към тях слагате ром, карамфил, бърбън, смляно индийско орехче, екстракт от ванилия. Добавяте прясно мляко и пълномаслена сметана. Разбърквате и добавяте белтиците към получената смес. С мискер разбивате сместа и я оставяте за един час в хладилника. В чашки изсипвате охладената смес и декорирате по ваш избор.