Канелени ябълки с крем от кашу и хрупкав овес
Време за приготвяне
40"
Брой порции
2
Трудност
8
Продукти
- 1 ч.л. кафява захар;
- щипка сол;
- 1 ½ ч.л. канела;
- 2 с.л. разтопено кокосово олио;
- 1 чаша овесени ядки;
- 1/3 чаша бадемово брашно;
- ½ чаша овесено мляко;
- 2 с.л. лимонов сок;
- сладки ябълки;
- ванилия на прах;
- 2 с.л. кленов сироп;
- ¾ чаша кашу
Начин на приготвяне
Смесете всички съставки за хрупкавия овес и разбъркайте. Загрейте фурната на 175 градуса и печете за 10-12 минути. Отрежете ябълките на купчета.Сложете ги в тенджера. Изстискайте лимона върху тях, а след това добавете канелата, кленовия сироп, ванилията, щипка сол и вода. След това към кашуто прибавяме овесеното мляко, сол и кленов сироп. Разбивате до хомогенен крем. Поднасяте в чаша и редувате с ред крем, рем ябълки и ред хрупкав овес.
Последни рецепти
Рататуй - вкусно като на село
Печено хрупкаво свинско
Ябълков щрудел
Лехон кавали (хрупкаво свинско)
Яйчен пунш