Канелени ябълки с крем от кашу и хрупкав овес

Канелени ябълки с крем от кашу и хрупкав овес
Време за приготвяне
40"
Брой порции
2
Трудност
8

Продукти

  • 1 ч.л. кафява захар;
  • щипка сол;
  • 1 ½ ч.л. канела;
  • 2 с.л. разтопено кокосово олио;
  • 1 чаша овесени ядки;
  • 1/3 чаша бадемово брашно;
  • ½ чаша овесено мляко;
  • 2 с.л. лимонов сок;
  • сладки ябълки;
  • ванилия на прах;
  • 2 с.л. кленов сироп;
  • ¾ чаша кашу

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за хрупкавия овес и разбъркайте. Загрейте фурната на 175 градуса и печете за 10-12 минути. Отрежете ябълките на купчета.Сложете ги в тенджера. Изстискайте лимона върху тях, а след това добавете канелата, кленовия сироп, ванилията, щипка сол и вода. След това към кашуто прибавяме овесеното мляко, сол и кленов сироп. Разбивате до хомогенен крем. Поднасяте в чаша и редувате с ред крем, рем ябълки и ред хрупкав овес.